Uimaopetus

UKK järjestää uimaopetusta 3-9-vuotiaille lapsille Kangasalan uimahallin opetusaltaassa ja osin kuntoaltaassa. Uintiryhmistä voi edetä tekniikkakoulun kautta aina kilpauintivalmennusryhmiin tai lasten ja nuorten uintiharrasteryhmiin. Ohjaajat arvioivat lasten kehitystä kauden aikana ja tarvittaessa nostavat lapsia ryhmätasoissa ylöspäin henkilökohtaista tasoa vastaavaan ryhmään.

Pikkukalat
kohderyhmä: 3-8-vuotiaat vesiarat lapset, jotka osaavat toimia ohjatussa ryhmässä
Ryhmän harjoitukset koostuvat leikkien ja lorujen kautta veteen totuttelusta ja veden kantavuuteen luottamisesta. Lisäksi harjoitellaan ryhmässä toimimista. Veteen luottaminen koostuu turvallisesta vedessä liikkumisesta, veden kantavuuteen luottamisesta sekä veden varassa hengityksen säätelystä. Tavoitteena on siis antaa lapselle kokemuksia siitä, että hän nauttii vedessä olemisesta vaikka pää pinnan alla kävisikin.

Piikkikalat
kohderyhmä: lapset, jotka osaavat sukeltaa ja luottavat veden kantavuuteen ja osaavat toimia ryhmässä
Ryhmän harjoitukset koostuvat kelluntojen, liukujen, vatsallaan myyräuinnin ja selällään alkeisselkäuinnin harjoittelusta. Harjoituksissa on vielä paljon leikinomaisuutta mukana. Lapsen tavoitteena on oppia uimaan teknisesti oikein molemmilla tyyleillä.

Rauskut & Saksiniekat
kohderyhmä: lapset, jotka hallitsevat uintien alkeet (myyrä ja alkeisselkä)
Ryhmien harjoitukset koostuvat vapaa- ja selkäuinnin alkeiden sekä muiden vesitaitojen harjoitteluista. Tavoitteena hallita vapaa- ja selkäuinnin perusteet.

Monnit
kohderyhmä: lapset, jotka osaavat vapaa- ja selkäuinnin alkeet
Ryhmän harjoituksissa selkä- ja vapaauintien tekniikoita hiotaan sekä tutustutaan rintauinnin alkeisiin. Harjoituksissa painotetaan etenkin hengitystekniikkaa eri lajeissa. Tavoitteena on, että kauden lopulla lapsi pystyy uimaan yhtäjaksoisesti 25m selkä- ja vapaauintia sekä uskaltaa hypätä uintisyvään veteen.

Kilpparit 2
kohderyhmä: 5-7-vuotiaat vettä pelkäämättömät lapset, jotka hallitsevat vapaa- ja selkäuinnin perusteet      Ryhmän harjoitukset koostuvat vapaa- ja selkäuinnin kertaamisesta sekä rintauinnin opettelusta. Lisäksi harjoitellaan erilaisia temppuja/taitoja vedessä sekä matkauintia isossa altaassa
45 min, kerran viikossa

Kilpparit 1
kohderyhmä: 5-7-vuotiaat vettä pelkäämättömät lapset, jotka hallitsevat vapaa- ja selkäuinnin tekniikan sekä rintauinnin alkeet
Ryhmän harjoitukset koostuvat eri uintilajien kertaamisesta ja opettelusta sekä erilaisista hypyistä ja muista tempuista vedessä. Ryhmässä harjoitellaan myös matkauintia isossa altaassa. Tavoitteena on, että kauden lopulla lapsi pystyy uimaan yhtäjaksoisesti startilla hyvällä uintitekniikalla vapaa- ja selkäuinnilla vähintään 25m.
45 min, kerran viikossa

ohjaajat: Elina Arvonen & Annika Saksala

Kevätkausi alkaa 14.1.2017 ja päättyy 21.5.2017. Hiihtolomalla 25.-26.2., pääsiäisenä 15.-16.4. ja vappuna 29.-30.4. ei ole uintia.

Rauskutlauantaisin klo 17:30-18:00
Kilpparit 2lauantaisin klo 18:00-18:45
Kilpparit 1lauantaisin klo 18:45-19:30
Pikkukalatsunnuntaisin klo 17:30-18:00
Piikkikalatsunnuntaisin klo 18:00-18:30
Saksiniekatsunnuntaisin klo 18:30-19:00
Monnitsunnuntaisin klo 19:00-19:30

Ohjaus tapahtuu Kangasalan uimahallissa opetusaltaassa, jonka syvyys on 0,6-0,9 m ja veden lämpötila +30 C ja osin kuntoaltaassa (ei pikkukalat, eikä piikkikalat), jonka syvyys on 1,2-2 m ja veden lämpötila on +27 C. Ohjaus järjestetään yleisöuintiajan ulkopuolella, uimaseuran omalla uintivuorolla.

Kausimaksun hintaan sisältyy ohjaus, uimahallin sisäänpääsymaksu, seuran vuosijäsenmaksu (20 €) ja tapaturmavakuutus.
Kausimaksu 200 €

Perhealennus