Lasten uimaryhmät

UKK järjestää uimaopetusta 3-10-vuotiaille lapsille Kangasalan uimahallin opetusaltaassa ja osin kuntoaltaassa. Uintiryhmistä voi edetä tekniikkakoulun kautta aina kilpauintivalmennusryhmiin tai lasten ja nuorten uintiharrasteryhmiin. Ohjaajat arvioivat lasten kehitystä kauden aikana ja tarvittaessa nostavat lapsia ryhmätasoissa ylöspäin henkilökohtaista tasoa vastaavaan ryhmään.

Ryhmät


Pikkukalat
kohderyhmä: vähintään 3-vuotiaat vesiarat lapset, jotka osaavat toimia ohjatussa ryhmässä

Ryhmän harjoitukset koostuvat leikkien ja lorujen kautta veteen totuttelusta ja veden kantavuuteen luottamisesta. Lisäksi harjoitellaan ryhmässä toimimista. Veteen luottaminen koostuu turvallisesta vedessä liikkumisesta, veden kantavuuteen luottamisesta sekä veden varassa hengityksen säätelystä. Tavoitteena on siis antaa lapselle kokemuksia siitä, että hän nauttii vedessä olemisesta vaikka pää pinnan alla kävisikin.
30 min, kerran viikossa (opetusallas)

Piikkikalat  
kohderyhmä: lapset, jotka osaavat sukeltaa ja luottavat veden kantavuuteen ja osaavat toimia ryhmässä

Ryhmän harjoitukset koostuvat kelluntojen, liukujen, vatsallaan myyräuinnin ja selällään alkeisselkäuinnin harjoittelusta. Harjoituksissa on vielä paljon leikinomaisuutta mukana. Lapsen tavoitteena on oppia uimaan teknisesti oikein molemmilla tyyleillä.
30 min, kerran viikossa (opetusallas)

Saksiniekat
kohderyhmä: lapset, jotka hallitsevat uintien alkeet (myyrä ja alkeisselkä)

Ryhmien harjoitukset koostuvat vapaa- ja selkäuinnin alkeiden sekä muiden vesitaitojen harjoitteluista. Tavoitteena hallita vapaa- ja selkäuinnin perusteet.
30 min, kerran viikossa (opetusallas)

Monnit
kohderyhmä: lapset, jotka osaavat vapaa- ja selkäuinnin alkeet

Ryhmän harjoituksissa selkä- ja vapaauintien tekniikoita hiotaan sekä tutustutaan rintauinnin alkeisiin. Harjoituksissa painotetaan etenkin hengitystekniikkaa eri lajeissa. Tavoitteena on, että kauden lopulla lapsi pystyy uimaan yhtäjaksoisesti 25m selkä- ja vapaauintia sekä uskaltaa hypätä uintisyvään veteen.
30 min, kerran viikossa (kuntoallas)

Kilpparit 1
kohderyhmä: vettä pelkäämättömät lapset, jotka hallitsevat vapaa- ja selkäuinnin tekniikan sekä rintauinnin alkeet

Ryhmän harjoitukset koostuvat eri uintilajien kertaamisesta ja opettelusta sekä erilaisista hypyistä ja muista tempuista vedessä. Ryhmässä harjoitellaan myös matkauintia isossa altaassa. Tavoitteena on, että kauden lopulla lapsi pystyy uimaan yhtäjaksoisesti 25-50m startilla hyvällä uintitekniikalla vapaa- ja selkäuintia sekä hallitsee rintauinnin alkeet ja perusteet.
60 min, kerran viikossa (kuntoallas)


Aikataulut

Kevätkausi alkaa 14.1.2023 ja päättyy 7.5.2023. 


Uintia ei ole seuraavilla viikoilla:

27.2.–5.3.2023 (hiihtoloma)

6.4.-10.4.2023 (pääsiäinen)Kilpparit lauantaisin klo 18:00-19:00


Pikkukalatsunnuntaisin klo 17:30-18:00
Piikkikalatsunnuntaisin klo 18:00-18:30
Saksiniekatsunnuntaisin klo 18:30-19:00
Monnitsunnuntaisin klo 19:00-19:30


Paikka

Ohjaus tapahtuu Kangasalan uimahallissa opetusaltaassa, jonka syvyys on 0,6-0,9 m ja veden lämpötila +30 C ja osin kuntoaltaassa (ei pikkukalat eikä piikkikalat), jonka syvyys on 1,2-2 m ja veden lämpötila on +27 C. Ohjaus järjestetään yleisöuintiajan ulkopuolella, uimaseuran omalla uintivuorolla.


Maksut

Kausimaksun hintaan sisältyy ohjaus, uimahallin sisäänpääsymaksu, seuran vuosijäsenmaksu (20 €) ja tapaturmavakuutus.


Kausimaksut:

Pikkukalat: 150 € 

Piikkikalat: 170 €

Saksiniekat: 170 €

Monnit: 170 €

Kilpparit : 180 €


Ohjaajat:

Petri Nevalainen

Senna Luoma